Начин на приготвяне
Подготвените свински котлети се измиват много добре. Начукват се на тънко. Нарязва се с ножа по краищата и средата, за да не се свие при пърженето.
Разбъркват се счуканият черен пипер и сол и се намазват от двете страни шницелите. Оставят се да престоят 30 мин. на хладно.
Разбърква се каша от разбитите на пяна яйца, брашното, трохите бял хляб и кашкавала. Бъркането е с вилица, на се пасира, за да остане настърганият кашкавал.
Шницелите се потапят в кашата и се оставя да престоят 10 мин. в нея.
Олиото се сгорещява и в него се пържат шницелите при средна температура, като се обръщат няколко пъти, за да се изпържат добре.
Пържат се с добро количество от кашата, като когато се потопят в олиото, се слага върху шницела, който се пържи, малко от кашата.
Вкусни Шницели с кашкавал по милански от 1960 г., които трябва да опитате!
Коментари