Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Пълнени понички с течен шоколад

Пълнени понички с течен шоколад

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пълнени понички с течен шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
130 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Ставаме от леглата веднага щом ги направите"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 600 г
  • суха мая - 2 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • ванилова захар - 10 г
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • маргарин - 70 г
  • мляко - 200 мл
  • домашна ракия - 1 с.л.
  • За пържене
  • олио
  • За пълнежа
  • течен шоколад
  • За поръсване
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: Изсипете 400 г брашно в дълбока купа, добавете сухата мая, захарта, ваниловата захар, солта и разбъркайте.

Смесете настърганата кора на 1 лимон, налейте хладкото мляко, добавете домашната ракия, яйцата, разтопения маргарин и постепенно добавяйте останалото брашно (200 г) замесете тесто.

Покрийте с прозрачно фолио и оставете да престои един час.

След това замесете тестото върху набрашнена работна повърхност и с точилка го разточете в голям кръг.

Изрежете поничките с кръгла форма (или чаша). Покрийте ги с чиста кухненска кърпа и ги оставете да престоят 30 минути.

Запържете ги в загрято олио - спуснете горната страна в олиото, покрийте с капака и когато е изпържено, разгънете и обърнете другата страна да се запържи, но не похлупвайте с капака.

Поставете готовите понички върху кухненска кърпа, за да се отцеди излишната мазнина. Напълнете ги с течен шоколад, поръсете с пудра захар, сервирайте и им се насладете.

Съвет: Поставете течен шоколад в спринцовка с дълъг удължител за пълнене на торти и пълнене на понички.

Пълнените понички с течен шоколад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: