Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Набрана баница хармоника

Набрана баница хармоника

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Набрана баница хармоника
Снимка: Veca
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Това е акордеон, на който всеки знае как да свири"

Необходими Продукти

  • кора за баница - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • мляко - 100 мл
  • кисело мляко - 100 г
  • олио - 100 мл
  • газирана вода - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • За намазване
  • масло - според нуждите или маргарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете корите за баница наполовина, сгънете като хармоника (смачкайте, като акордеон) и ги подредете една до друга (подредете ги в кръг) в намаслена тава.

В по-дълбока купа разбийте яйцата наполовина, разбийте ги с ръчна бъркалка, добавете млякото, киселото мляко, олиото, газираната вода, солта и комбинирайте всичко с ръчна бъркалка.

Получената смес изсипете върху корите в тавата.

Печете в добре загрята фурна на 200 °C за 30 минути.

Извадете готовата баница хармоника от фурната, намажете я с разтопено масло (или маргарин). Оставете да се охлади, сервирайте домашната баница.

Съвет: Сервирайте гореща набрана баница хармоника с айрян.

Приятно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: