Начин на приготвяне
Нарежете корите за баница наполовина, сгънете като хармоника (смачкайте, като акордеон) и ги подредете една до друга (подредете ги в кръг) в намаслена тава.
В по-дълбока купа разбийте яйцата наполовина, разбийте ги с ръчна бъркалка, добавете млякото, киселото мляко, олиото, газираната вода, солта и комбинирайте всичко с ръчна бъркалка.
Получената смес изсипете върху корите в тавата.
Печете в добре загрята фурна на 200 °C за 30 минути.
Извадете готовата баница хармоника от фурната, намажете я с разтопено масло (или маргарин). Оставете да се охлади, сервирайте домашната баница.
Съвет: Сервирайте гореща набрана баница хармоника с айрян.
Приятно!