Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Панцероти с шунка и кашкавал

Панцероти с шунка и кашкавал

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Панцероти с шунка и кашкавал
Снимка: Veca
8 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Ако не знаете какво да приготвите за закуска - ето нашето предложение, което ще събере всички на трапезата за нула време."

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 800 г
  • суха мая - 10 г
  • мляко - 150 мл.
  • вода - 200 мл.
  • олио - 100 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 равни лъжички
  • За пълнежа
  • шунка - 200 г
  • риган - на вкус
  • кашкавал - 50 г
  • кетчуп - според нуждите
  • заквасена сметана - 180 г
  • За намазване
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: Изсипете брашното в дълбока купа, добавете сухата мая, захарта и разбъркайте. Сипете хладката вода, хладкото мляко, олиото, солта и замесете по-меко тесто. Изсипете тестото от двете страни, покрийте с чиста кухненска кърпа и го оставете да престои 30 минути.

Замесете тестото върху набрашнена работна повърхност и го разделете на три части, оформяйки топка.

Разточете топката в правоъгълна форма. Отрежете краищата и нарежете на 6 правоъгълника.

За пълнежа: Настържете шунката за рецептата и я поставете дълбока купа. Добавете кетчупа, настъргания кашкавал, добавете разбърканата заквасена сметана, ригана и разбъркайте, за да комбинирате всички съставки.

Поставете 1 чаена лъжичка плънка върху всеки правоъгълник тесто, сгънете и затворете добре краищата. Притиснете с вилица, за да залепне тестото. Да стане като затворена пица или закуски калцоне.

Подредете в тава застлана с хартия за печене. Намажете закуските с колбас с разбито яйце.

Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.

Извадете панцероти от фурната, покрийте ги с чиста кухненска кърпа и ги оставете да се охладят.

Сервирайте панцеротите с шунка и кашкавал и им се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: