Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета на скара със сос

Кюфтета на скара със сос

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Новак
46113
Кюфтета на скара със сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • кашкавал - 150 г настърган
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка, нарязан ситно
  • бяло вино - 1 к.ч. сухо
  • галета - 1 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • люти чушки - 1 бр., нарязана ситно и почистена от семето
  • За соса
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 1 к.ч.
  • лютеница - 4 с.л. едро смляна
  • вода - за покриване на продуктите за соса
  • черен пипер - смлян
  • бульон - 2 кубчета зеленчуков
  • маслини - 20 - на без костилки
  • брашно - 1 ч.ч. бяло за сгъстяване на соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата и продуктите с мокра ръка оформяме кюфтета - по 70-80 г всяко, които оставяме на студено 2 часа да си поемат ароматите.

Печем на предварително затоплена скара. Приготвяме сос. Оставяме го да поври на тих огън. Сгъстяваме с предварително разтворено във вода бяло брашно.

Ври, докато брашното се разтвори напълно. Накрая добавяме нарязаните на парчета кюфтета и оставяме ястието да се тищи (да къкри) на тих огън, както казват сърбите.

По желание при сервиране поръсваме ястието с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: