Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк с рикота и кафе

Кейк с рикота и кафе

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Кейк с рикота и кафе3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Кафето придава един чуден вкус и аромат на този кейк, а рикотата една страхотна текстура"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • рикота - 60 г
  • захар - 140 г
  • брашно - 200 г
  • кафе - 50 мл. еспресо
  • кафе - 1 ч.л. нес
  • шоколадови капки - 30 г
  • бакпулвер - 8 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете яйцата и захарта и разбийте на крем. Към него добавете рикотата, бъркайки с лъжица.

Пресейте брашното с бакпулвера, нескафето и щипка сол. Прибавете го към сместа.

Излейте студеното еспресо. Добавете студените шоколадови капки.

Те се държат във фризер винаги. Изваждате ги малко преди да ги ползвате в рецептата за сладкиша.

Хомогенизирайте добре продуктите и изсипете сместа в подмазана и набрашнена форма за кейк.

Изпечете кейка на 180 гр. в предварително загрята фурна без вентилатор до суха клечка.

Готовият кейк с рикота и кафе поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко с този неустоим сладкиш с кафе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: