Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Малинов чийзкейк за рожден ден

Малинов чийзкейк за рожден ден

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Малинов чийзкейк за рожден ден
Снимка: Veca
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Намислете си желание, духнете свещите и след това нападайте чийзкейка"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бишкоти - 300 г, смлени, постни
  • маргарин - 125 г, постен
  • портокалов сок - 150 мл, негазиран
  • За белия пълнеж
  • сметана - 500 мл сладка за разбиване
  • маргарин - 250 г, постен за намазване
  • желатин - 20 г
  • вода - 100 мл
  • За плодов пълнеж
  • малини - 800 г
  • захар - 10 с.л.
  • желатин - 20 г
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

Сложете смлените бишкоти в подходящ съд, добавете разтопения постен маргарин, разбъркайте.

Добавете портокаловия сок и разбъркайте всичко, за да комбинирате всички съставки.

Поставете обръча върху поднос, подредете приготвената смес и изравнете.

За белия пълнеж:

Разбъркайте с миксер постната сладка заквасена сметана, добавете постния маргарин за намазване и разбъркайте всичко добре с миксера.

Разбъркайте желатина във вода, поставете на огъня, варете за 2 минути.

Свалете от котлона и оставете да се охлади за 2 минути, след което постепенно добавяйте разбитата сметана и маргарина, като бъркате непрекъснато с миксер. Получената маса нанесете върху кората.

За плодовия пълнеж:

Поставете малините в тиган, добавете захарта и разбъркайте. Разтворете желатина във вода и изсипете в тиган, разбъркайте. Поставете тенджерата на котлона и варете, докато придобие необходимата плътност. Оставете да се охлади, след което нанесете върху белия пълнеж за завършек на вкусния чийзкейк.

Охладете, за да стегне този уникален малинов чийзкейк.

Отстранете обръча. Нарежете малиновия чийзкейк за рожден ден на парчета с желания размер, сервирайте и се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: