Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 175 градуса. Първо, приготвяме соса.
Изсипваме продуктите за шоколадовия сос в тенджера, кипваме и оставяме да покъкри 6-8 минути. Използвам мерителна чаша = 200 мл. Готовия сос покриваме с фолио.
Захващаме се със сместа за нашето реване. Разбъркваме, добавяйки продуктите в този ред.
Сместа нито е рядка като палачинкова, нито гъста като кексова. Печем реването 25-30 мин. Надупчваме с клечка за зъби, нарязваме с остър нож на порции и сиропираме.
Сосът не се поема на 100% от блата, но това да не ви притеснява.
При сервиране на сочното шоколадово реване добавете към парчетата. Моят леко плува, но блатът държи и не се разкашква готовият сиропиран сладкиш.
Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа