Начин на приготвяне
Ако ще използвате захарен сироп вместо сок от компот, пригответе го в съд на котлона от 250 г захар и 500 мл вода, които врат около 5-10 минути. След това охладете добре направо в хладилника.
Разбийте яйцата и захарта много добре и добавете ванилията, брашното, което сте пресяли предварително с какаото и бакпулвера. Сухата смес се добавя внимателно на части.
Прехвърлете сместа за реването в предварително намаслена и набрашнена форма за печене и сложете да се изпече в загряна на 150 градуса фурна. Пече се до суха клечка.
Когато сладкишът се изпече, нарежете го на парченца и залейте със студени сироп или сок от компот. Изчакайте да изстине напълно и го приберете в хладилника.
След няколко часа покрийте шоколадовото реване с шоколад и орехи.