Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Шарено шоколадово реване

Шарено шоколадово реване

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k21k24
Шарено шоколадово реване
Снимка: Мария Симова
1 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Разбира се, че цветът има значение, особено когато става дума за реване"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 прахчета
  • за жълтата смес
  • кокосови стърготини - 3 с.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • за кафявата смес
  • какао - 3 с.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • сироп
  • захар - 2 ½ ч.ч.
  • вода - 2 ½ ч.ч.
  • лимонова кора
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете олиото при непрекъснато бъркане.

Пресейте брашното и добавете бакпулвера и ванилиите, разбъркайте внимателно с шпатула.

Разделете сместа на 2 равни части, в едната добавете какаото и коняка и разбъркайте. Сипете сместа в намазана с олио и поръсена с брашно малка тавичка 20/20 см.

В другата половина от сместа добавете кокосовите стърготини и 1 ч.л. настъргана лимонова кора, разбъркайте и сипете сместа над какаовата. Поставете тавата в предварително загрята на 170 градуса фурна и печете до суха клечка. Извадете готовото реване и оставете да се охлади.

В метален съд налейте водата и добавете захарта и парче лимонова кора, оставете да заври. Варите около 5 минути и преди да свалите сиропа добавете маслото, бъркайте докато се разтопи.

Залейте охладеното реване с горещия сироп бавно и наливайте малко по малко, за да попие навсякъде. След като изстине напълно, сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: