Начин на приготвяне
Налейте водата в подходяща купа, добавете натрошената мая, яйцето, малко брашно. Смесете, добавете сол и постепенно брашно, замесете по-меко тесто.
Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 10 минути. След това разстелете тестото с точилка във формата на правоъгълник, намажете с разтопената свинска мас и го завийте на руло.
Нарежете рулото на 7 части. Премесете всяка част и я разстелете с точилка в кръг.
Покрийте с чиста кухненска кърпа и оставете да престои 10 мин. Загрейте тигана, намажете със свинска мас. Печете тортилите за няколко минути от двете страни.
Съвет: Сервирайте домашните тортили със сирене, лютеница, каймак или като сладък вариант - със сладко, мармалад, сметана.