Начин на приготвяне
Счукайте скилидките чесън с малко сол и смесете с мекото масло и натрошени листенца от клонките розмарин.
Намажете котлетите от сьомга с получената паста, като по желание може да добавите и кора от лимон, бял или черен пипер или друга пикантна подправка.
Нарежете лимона на колелца и подредете в тава, леко намазнена, за да не залепва. Отгоре разположете парчетата сьомга и пъхнете във фурната при 200 °C температура (да е предварително загрята)
Върху всеки котлет може да сложите по една малка клонка от розмарина, за да бъде още по-ароматна рибата.
Печете 15-20 минути в зависимост от желаната степен на изпичане и от дебелината на котлетите.
Не бива сьомгата да се препича много, за да бъде крехка и сочна.
Поднесете печената риба поръсена със зехтин и едра малдонска сол, с гарнитура от картофки, зеленчуци на пара, салата или подходящ сос.
Добър апетит с тези печени котлети от сьомга с розмарин!