Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печени котлети от сьомга с розмарин

Печени котлети от сьомга с розмарин

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Печени котлети от сьомга с розмарин
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
09/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Към тази печена рибка може единствено да добавите една вкусна сезонна салата и сосче за още по-перфектен вкус"

Необходими Продукти

  • котлети от сьомга - 4 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • розмарин - 6 клонки
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 2 с.л.
  • зехтин - за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте скилидките чесън с малко сол и смесете с мекото масло и натрошени листенца от клонките розмарин.

Намажете котлетите от сьомга с получената паста, като по желание може да добавите и кора от лимон, бял или черен пипер или друга пикантна подправка.

Нарежете лимона на колелца и подредете в тава, леко намазнена, за да не залепва. Отгоре разположете парчетата сьомга и пъхнете във фурната при 200 °C температура (да е предварително загрята)

Върху всеки котлет може да сложите по една малка клонка от розмарина, за да бъде още по-ароматна рибата.

Печете 15-20 минути в зависимост от желаната степен на изпичане и от дебелината на котлетите.

Не бива сьомгата да се препича много, за да бъде крехка и сочна.

Поднесете печената риба поръсена със зехтин и едра малдонска сол, с гарнитура от картофки, зеленчуци на пара, салата или подходящ сос.

Добър апетит с тези печени котлети от сьомга с розмарин!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: