Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Зехтин с розмарин и чесън

Зехтин с розмарин и чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Зехтин с розмарин и чесън1 / 2
27/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.

Необходими Продукти

  • зехтин - 500 - 700 мл екстравърджин
  • розмарин - 3 - 4 стръка преснен
  • чесън - 5 броя или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стръкчетата пресен розмарин се измиват старателно и се оставят да изсъхнат напълно.

Зехтинът се загрява за 2 минути на котлона и в него се пускат почистените и пресовани/скълцани ситно скилидки чесън.

Оставя се на умерен котлон за още 2-3 минути, след което огънят се изключва и се добавят изсъхналите от влагата клонки розмарин.

Оставете ароматизирания зехтин да се охлади напълно.

Излейте зехтина в чиста и суха бутилка, като го прецедите и отстраните фините частици чесън.

Клонките розмарин може да напъхате в бутилката. Съхранявайте зехтина с розмарин и чесън в хладилник

най-много до 2-3 седмици.

Този ароматен зехтин е идеален за овкусяване на салати, меса, използва се за маринати, топинги, дресинги и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: