Начин на приготвяне
В купа се смесват каймата и оризът. Посолява се и поръсва с черен пипер на вкус.
Нарязаните на филийки лук и гъби се задушават в малко мазнина.
Нарежете тиквичките на ленти. Наредете ги във форма за кекс, като краищата трябва да излизат навън. Изсипете 1/2 от каймата.
Върху нея изсипете гъбената смес и покрийте с другата част от каймата. Наредете кръгчета от чушките и доматите.
Поръсете с малко сол и черен пипер и намажете с майонезата.
Завийте краищата на тиквичките. Сложете ястието да се пече на 200 градуса за 20-25 минути.
Оставете соленото руло леко да охлади и обърнете внимателно в чиния.
Венецът от тиквички е готов.
Коментари