Начин на приготвяне
От топлото мляко, натрошената мая, 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно се разбърква кашичка и оставяме да шупне. Пресява се брашното, разбиват се яйцата с миксер с останалата захар, докато се разтопи, добавя се олиото ванилия, портокалови кори, сол.
Замесва се тесто, слага се на плота и с разтопеното масло се измесва гладко тесто. Втасва на топло за 1 час и 30 минути. Разделя се на две части.
Всяка част се разточва на правоъгълна кора. Намазва се с шоколадов крем, приготвен от 300 мл прясно мляко, разбито с миксер с шоколадов крем на д-р Йоткер.
Стафидите предварително се накисват в уиски, отцеждат се и се разпределят върху крема. Навива се кората на руло, а двата края се свързват като венец. Поставя се в намаслена тава, в средата с намаслена чашка.
С нож или с ножица се разрязва на кръгчета (но не до края), които леко се накланят едно върху друго. Втасва още 30 минути, намазва се с разбит жълтък с 1 с.л. олио и се посипва със захар. Пече се в загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Изважда се и се покрива със студен сироп (прави се от равни части вода и захар) за мека коричка, по желание се поръсва с още захар.