Начин на приготвяне
Сипете в тенджера водата, маслото и солта. Кипнете и изсипете пресятото брашно наведнъж. Бъркайте енергично, докато започне да се отделя от стените.
Свалете от котлона и оставете за кратко да се охлади. Прибавете яйцата едно по едно, като след всяко бъркате, докато се усвои. Напълнете пош със сместа и шприцовайте венец, върху хартия за печене.
Печете на 200 градуса около 30-35 минути или докато се зачерви. Не отваряйте фурната.
След като венецът е готов, открехнете леко вратичката на фурната и оставете така за десетина минути.
Оставете еклера да се охлади и го разрежете на две части. Направете крема според указанието.
Оставете да се охлади много добре. Напълнете пош и шприцовайте половината крем върху долната част на венеца.
Наредете ягодите, покрийте с останалия крем и захлупете с другата половина от еклеровия венец. По желание украсете с разтопен шоколад и кокосови стърготини.
Еклеровият венец с ягоди е готов.
Коментари