Начин на приготвяне
Накълцайте и задушете зеления лук до омекване в мазнината. Отцедете и сложете в купа.
Към лука чукнете яйцата и разбийте леко. Добавете натрошеното сирене и настърган кашкавал. Количеството на плънката за баницата на тиган може да бъде и според вкуса.
Намазвайте всяка одринска кора с мазнина и разпределяйте плънка по нея равномерно.
Завивайте и подреждайте във форма на охлювче в тиган 27-8 см диаметър, предварително намазнен. Отгоре също намажете баницата с лук с олио или масълце.
Печете до златисто на 4-та степен на котлона и по възможност тигана да е с похлупак. Когато вкусната баница е изпечена отдолу, и замирише приятно, внимателно обърнете и от другата страна.
Ще ви отнеме около 25 минути, по-добре да се готви бавно на слаб огън, за да прониква топлината и навътре и да се изпече перфектно.
5. Сервирайте готовата одринска баница на тиган със зелен лук и сирене топла и хапвайте за закуска с чаша айран.
Добър апетит!
Коментари