Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме дробчетата.
Овалваме всяко парче в брашно и в сгорещено олио ги пържим до полуготовност.
След като ги извадим, ги посоляваме на вкус със сол и черен пипер.
В тиган си загряваме малко мазнина и добавяме нарязаните на дребно стръкчета зелен лук, както и настъргания на ренде морков.
Задушаваме 5 мин и добавяме нарязаната на дребно чушка, дробчетата и доматите консерва половин буркан.
Овкусяваме с подправките, като щипката захар неутрализира киселината на доматките, ако желаете, може и да не слагате.
Разбъркваме добре и готвим на умерен огън 10-на минутки.
Когато всички зеленчуци омекнат и дробчетата с лук са готови, махаме от котлона и слагаме капак, за да се овкусят и задушат всички продукти хубаво за 5-6 минути.
Сервираме топли дробчетата на тиган със зелен лук и зеленчуци и по желание може да поръсим магданоз, нарязан на ситно.
Да ви е сладко!