Начин на приготвяне
Филето от риба се посолява, поръсва се с пипера и лимоновия сок и се оставя да престои половин час в хладилник.
В дълбок тиган или фритюрник се загрява по-голямо количество олио, за да може бялата риба от всички страни едновременно да се запържи.
Овалват се филетата добре отвсякъде с царевично брашно и след това в разбитите яйца и се пържат за кратко време на силен огън.
Пърженето продължава, докато панировката придобие златист цвят.
След като е готова панираната риба, се поставя върху кухненска хартия, за да се отцеди от мазнината.
Рибата пане може да се поднесе с гарнитура от млечно-майонезен сос и варени картофи.
Сосът се приготвя като всички продукти за него се смесват и се пасират с пасатор.
Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета и се поръсват с нарязан копър.
Бялата риба пане с гарнитура се разпределя на порции и се поднася с резен лимон.