Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Бяла риба пане с гарнитура

Бяла риба пане с гарнитура

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Бяла риба пане с гарнитура
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Рибка и варени картофки - каква по-добра идея за една свежа лятна вечеря"

Необходими Продукти

  • бяла риба - 500 г филе
  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • бял пипер - 1 ч.л. смлян
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • олио
  • картофи - 500 г
  • За соса
  • майонеза - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • краставици - 1/2 бр. рендосана
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето от риба се посолява, поръсва се с пипера и лимоновия сок и се оставя да престои половин час в хладилник.

В дълбок тиган или фритюрник се загрява по-голямо количество олио, за да може бялата риба от всички страни едновременно да се запържи.

Овалват се филетата добре отвсякъде с царевично брашно и след това в разбитите яйца и се пържат за кратко време на силен огън.

Пърженето продължава, докато панировката придобие златист цвят.

След като е готова панираната риба, се поставя върху кухненска хартия, за да се отцеди от мазнината.

Рибата пане може да се поднесе с гарнитура от млечно-майонезен сос и варени картофи.

Сосът се приготвя като всички продукти за него се смесват и се пасират с пасатор.

Картофите се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета и се поръсват с нарязан копър.

Бялата риба пане с гарнитура се разпределя на порции и се поднася с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: