Начин на приготвяне
Беконът се нарязва на ленти и се запържва в загретия зехтин за 4-5 минути. При непрекъснато бъркане добавете и едро нарязания лук. Пържете до прозрачност на лука.
Добавете пресования чесан, а една-две минути по-късно и ориза. Запържете ориза за кратко и налейте около 200 мл от бульона. Подправете със сол и черен пипер и оставете на котлона, докато ястието попие течността.
Поръсете с двата вида червен пипер. Прибавете няколко листа ситно накъсан пресен джоджен. Налейте още 200 мл бульон, разбъркайте продуктите и ги прехвърлете в подходяща тава. Налейте и останалия бульон.
Ястието се пече около 30 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Около 15 минути след началото на печенето оризът и беконът се покриват с доматите, нарязана на тънки кръгчета.