Начин на приготвяне
Сварява се оризът в леко подсолена вода, отцеждаме и оставяме да се охлади. Измиваме тиквичките, нарязваме ги на кръгчета.
Поръсваме със сол, сух копър и черен пипер. В тиган с малко олио се запържват от двете страни, колкото да омекнат. В купа се разбърква оризът с яйцата, бъркаме с вилица.
Добавя се 2-3 с л настърган кашкавал и отново се разбърква. В малка тавичка намазана с олио и поръсена с брашно, сипваме половината оризова смес.
Отгоре се нареждат кръгчета тиквичка, настърган кашкавал, върху него накъсани парчета от бекон и покриваме с останалата оризова смес. Нарежда се втори ред тиквички като цвете.
Печем в загрята фурна 180 градуса за 20 минути. Изважда се в чиния оризовата торта и поръсваме отгоре с още малко кашкавал.
Гарнираме със зелени и черни малини. Поднасяме с листа пресен магданоз.Вкусът е трепач, най-вкусната торта с любимите ми тиквички.