Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз с бекон и грах

Ориз с бекон и грах

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Ориз с бекон и грах1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г
  • бекон - 100 г
  • грах - 200 г замразен
  • кашкавал - 150 г настърган
  • бульон - 600 мл телешки от кубче
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • шунка - 100 г
  • олио - 8 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна на ситно, шунката на кубчета и бекона на тънки ивички. В дълбок тиган сгорещете олиото и запържете лука до прозрачност.

Добавете нарязаните чесън, шунка и бекон. Пържете 1-2 минути, бъркайки непрекъснато. Сипете граха и ориза. Гответе още 2 минути, като непрекъснато бъркате.

Залейте с горещия бульон и след като кипне, поръсете със сол и черен пипер на вкус. Варете ориза още 20 минути. Поръсете с настъргания кашкавал и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: