Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб с було

Свински дроб с було

DayaDaya
Новак
2423338
Свински дроб с було
Снимка: Daya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ако знаете само тези хапки от черен дроб колко вино пият, нямаше да поканите толкова гости"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1 кг
  • було - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се измива и нарязва на хапки (като на снимката). Слага се в купа и се овкусява със сол и черен пипер на вкус.

Чесънът се обелва и се разделят скилидките (толкова на брой, колкото са парченцата дроб).

След като дробът е овкусен се взема едно парченце, слага се скилидка чесън отгоре и се отрязва толкова голямо парче от булото, колкото да се завие дробчето.

Така хапките се нареждат на предварително омазнена тавичка.

Когато всички хапки са готови, тавичката се слага в предварително загрята фурна.

Пече се на 180 градуса за 35-40 мин.

Свинският дроб с було е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Калинов
Калинов
Любимата ми рецепта за черен дроб
24.01.2017 11:56
2