Домашен пастет

Домашен пастет
Снимка: Потребител#311853
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
"Домашен пастет - в сърцето на всяка филийка"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 300 г (свински, телешки, в краен случай пилешки)
  • лук - 1 глава (по - малка до средна)
  • желатин - 2 с.л.
  • вода - 1/2 ч.ч. (вряща)
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският или телешки дроб се почиства и нарязва на кубчета. Лукът се нарязва и задушва до омекване под капак.

Капакът се маха, докато се получи златист цвят.

Избутвам към края на тигана и добавям черният дроб. Това се случва на слаб към среден огън и се държи 1-2 минути (до получаване на карамелизиран загар отдолу на дроба).

Разбърква се всичко и се поръсва с желатина. Залива се с врящата вода. Запарва се под капак за 5 минути.

След като мине необходимото време, всичко се изсипва в блендер (може и в пасатор или food processor, но няма да е толкова гладка сместа).

Пресипва се домашният пастет в контейнер за съхранение с капак и се държи в хладилник до пълното му стягане (поне 4 часа).

Да ви е вкусно с моя домашен пастет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: