Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли от свинско контрафиле

Пържоли от свинско контрафиле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Пържоли от свинско контрафиле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Ето как се правят най-вкусните свински пържолки, запишете тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г контрафиле
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. гореща
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л. за овалване на пържолите
  • олио - 80 мл за пържене
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от ципите и го нарежете на пържоли. Овкусете пържолите с черен пипер и сол и ги начукайте с дървено чукче. Добре е да сложите месото между 2 листа стреч фолио, за да не се разкъсат при начукването.

Оставете пържолите да се овкусят за 30-ина минути. Оваляйте всяка свинска пържола в брашно, леко потупайте за да отстраните излишното и сотирайте в силно сгорещено олио.

Подредете пържолите на дъното на намазнена тава за печене. Овкусете ги със ситно нарязани мащерка и розмарин. Покрийте ги с нарязаните на пръчици моркови и наситнения чесън.

Залейте с бялото вино и горещата вода, захлупете и задушавайте ястието около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Поднесете пържолите с гарнитура картофи.

Пържолите от свинско контрафиле са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: