Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Карфиол с пилешки гърди

Карфиол с пилешки гърди

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Карфиол с пилешки гърди
Снимка: Lenka
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Днешното предложение за обяд - карфиол с пилешки гърди и екзотичен аромат"

Необходими Продукти

  • карфиол - 800 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • пилешки гърди - 400 г, нарязани на парчета
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зелен фасул - 250 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • сусамово масло - 1 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • зелен лук - 1 бр. пролетен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете карфиола на малки цветчета / парченца.

Работете на порции, поставете карфиола в кухненския робот и пасирайте (за 1-2 секунди), докато карфиолът получи текстурата на ориз или кускус - не прекалявайте или ще стане кашест, отделете го настрани.

В голям тиган загрейте зехтина, добавете накълцания лук, счукания чесън и оставете да къкри 5-6 минути.

Добавете парченца пилешки гърди, подправете със сол и черен пипер и продължете да къкри.

Сгответе зеления фасул и добавете карфиола и пилешките гърди.

Свалете от котлона и добавете соев сос и сусамово масло.

Поднесете карфиола с пилешки гърди, докато ястието е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: