Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пълнени пилешки гърди

Пълнени пилешки гърди

Пълнени пилешки гърди
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
04/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Когато искате да впечатлите важни гости или сте от хората, които се хранят с очите си - опитайте тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 кг
  • кисели краставички - 5 бр. нарязани на ленти
  • колбас - 200 г телешки, нарязан на едри парчета
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • масло - 100 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставичките се отцеждат от сока и се нарязват на ленти. Колбасът също се нарязва на парчета.

Пилешките гърди се срязват през средата и се отварят като джоб. Пълним с краставички и колбас, затварят се с клечки за зъби. Поръсваме със сол и черен пипер, а отгоре - с разтопено масло и червен пипер.

В тава, намазана обилно с олио, поставяме пълните пилешки гърди. Завиваме с алуминиево фолио и печем за 40-50 минути, като малко преди готовност фолиото се сваля и се запича още малко - до зачервяване.

Поднасяме със салата според сезона!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
аз слагам гъби и кашкавал, стават супер
19.03.2016 15:39
2
1
Покажи всички подкоментари