Ароматни пилешки гърди

Ароматни пилешки гърди
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 800 г
  • кокосови стърготини - 5 с.л.
  • лимонова кора - 1 с.л. настъргана
  • лук - 1 глава, рендосан
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • масло - 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • вода - 150 мл топла
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокосовите стърготини поставяме в чаша с гореща вода, престояват 5 минути и се прецеждат. Получената течност сипваме в купа.

Към нея прибавяме настърганата лимонова кора, рендосания лук, захарта, солта и лимоновия сок.

В така получената марината поставяме пилешките гърди и оставяме да престоят така около 30 минути.

В тиган сгорещяваме олиото и запържваме от двете страни маринованите пилешки гърди за 2-3 минути, след което ги подреждаме в тавичка.

Върху всяко филенце поставяме парченце масло и поръсваме с бял пипер. Наливаме бялото вино и топлата вода.

Завиваме тавичката с фолио и печем около час на 180 градуса. Сервираме със зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: