Торта с три вида шоколад

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Торта с три вида шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"По-шоколадова и уникална няма как да бъде Тортата три шоколада е най-добрият подарък, който една домакиня може да направи на гостите си"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • шоколад - 150 г
  • масло - 70 г
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • Кремове
  • маскарпоне - 500 г
  • захар - 2 с.л.
  • сладкарска сметана - 500 г
  • тъмен шоколад - 100 г
  • млечен шоколад - 100 г
  • бял шоколад - 100 г
  • ванилова захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази уникална шоколадова торта разтопете шоколада за блата на водна баня.

Захарта заедно със жълтъците разбийте, докато не станат на пяна с миксера, след това добавете разтопения шоколад и 1 с.л. брашно.

Разбийте белтъците на сняг и смесете с жълтъците. Сместа печете на 160 °C около 40 минути.

Белия шоколад заедно с ваниловата захар разтопете на водна баня.

Останалите два шоколада разтопете също по отделно.

С миксер разбийте маскарпонето и захарта в една купа, а в друга - сладкарската сметана, след което ги смесете.

Разделете сместа на три части и във всяка сипете по един от шоколадите.

Върху блата разлейте, първо, тъмния шоколад, после млечния, завършете тортата три шоколада с белия.

Оставете за една нощ в хладилник тортата с три вида шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: