Начин на приготвяне
Почистваме орехите и ги запичаме на сух тиган за 1-2 минути, като внимавате да не прегорят. Ядките заедно с бисквитите ги счуквате или минавате през блендер/чопър (не е необходимо да правите сместа на прах, може и да спрете докато е на трохи). Смесвате маслата и ги разтопявате. Заливате бисквитите, орехите, като добавяте и кокосовите стърготини и разбърквате всичко хубаво.
Прехвърляте върху поднос, в ринг с махащи се стени. Притискате с пръсти сместа, така че да стане равномерно навсякъде и най-вече, за да се прилепи добре по ръба, за да не изтекат след това кремовете. Прибирате в хладилника докато работите с шоколада.
Съдържанието на 1 пакетче желатин заливате със 100 мл вода и оставяте за 10 минути да набъбне. Млякото и сметаната смесвате и разбърквате в голяма купа. В по-малка тенджерка сипвате 500 мл от млечно-сметановата смес и пускате котлона.
Преди да заври дърпате от котлона и добавяте желатина, два начупени шоколада (най-отдолу е черният шоколад) и захарта (тук слагате и 4-те лъжици, тъй като другите шоколади са много сладки и не се нуждаят от подслаждане). Разбърквате докато всичко се разтопи, може да се наложи да върнете на котлона за още 1-2 минути.
Оставяте крема да се охлади поне 30 минути, след което внимателно изливате върху бисквитения блат. Връщате в хладилника и продължавате по същия начин, но след около час, за да стегне шоколадовият слой.
Отново 500 мл на котлона, след което шоколад (млечен) и желатин, престоява, за да се охлади и тогава изливате в ринга внимателно. Най-отгоре е белият шоколадов слой, като тук по желание може да добавите още 1-2 ч.л. кокосово масло.
Моят бял слой стана цветен, защото формата ми изпусна част от първия шоколад. Обрах го с лъжица и го изсипах в белия, така че да направя шарки.
Оставяте готовата торта в хладилника поне за няколко часа, но най-добре за през нощта и да поднесете чак на другия ден.
Коментари