Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта Три шоколада с кокосов привкус

Торта Три шоколада с кокосов привкус

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Торта Три шоколада с кокосов привкус
Снимка: Monika Ivanova
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Никой не казва не на торта, в която има три вида шоколад"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г кафяви Закуска
  • орехи - 50 г
  • кокосово масло - 20 г
  • какаово масло - 10 г
  • масло - 20 г
  • кокосови стърготини - 150 г
  • течна сметана - 1 л
  • прясно мляко - 500 мл
  • бял шоколад - 200 г
  • млечен шоколад - 200 г
  • черен шоколад - 200 г
  • захар - 4 с.л.
  • желатин - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме орехите и ги запичаме на сух тиган за 1-2 минути, като внимавате да не прегорят. Ядките заедно с бисквитите ги счуквате или минавате през блендер/чопър (не е необходимо да правите сместа на прах, може и да спрете докато е на трохи). Смесвате маслата и ги разтопявате. Заливате бисквитите, орехите, като добавяте и кокосовите стърготини и разбърквате всичко хубаво.

Прехвърляте върху поднос, в ринг с махащи се стени. Притискате с пръсти сместа, така че да стане равномерно навсякъде и най-вече, за да се прилепи добре по ръба, за да не изтекат след това кремовете. Прибирате в хладилника докато работите с шоколада.

Съдържанието на 1 пакетче желатин заливате със 100 мл вода и оставяте за 10 минути да набъбне. Млякото и сметаната смесвате и разбърквате в голяма купа. В по-малка тенджерка сипвате 500 мл от млечно-сметановата смес и пускате котлона.

Преди да заври дърпате от котлона и добавяте желатина, два начупени шоколада (най-отдолу е черният шоколад) и захарта (тук слагате и 4-те лъжици, тъй като другите шоколади са много сладки и не се нуждаят от подслаждане). Разбърквате докато всичко се разтопи, може да се наложи да върнете на котлона за още 1-2 минути.

Оставяте крема да се охлади поне 30 минути, след което внимателно изливате върху бисквитения блат. Връщате в хладилника и продължавате по същия начин, но след около час, за да стегне шоколадовият слой.

Отново 500 мл на котлона, след което шоколад (млечен) и желатин, престоява, за да се охлади и тогава изливате в ринга внимателно. Най-отгоре е белият шоколадов слой, като тук по желание може да добавите още 1-2 ч.л. кокосово масло.

Моят бял слой стана цветен, защото формата ми изпусна част от първия шоколад. Обрах го с лъжица и го изсипах в белия, така че да направя шарки.

Оставяте готовата торта в хладилника поне за няколко часа, но най-добре за през нощта и да поднесете чак на другия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Петрова
Росица Петрова
Направих тази торта по три различни рецепти. Тази с кокосовия вкус ми хареса най-много. Вече е сред любимите ми.
19.02.2018 10:35
1
1
Покажи всички подкоментари