Начин на приготвяне
Белтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива със захарта.
Добавя се по един жълтък при непрекъснато разбиване, докато не се добавят всички. Шоколадът се настъргва на едро.
Бадемите, лешниците и орехите се счукват на едро. Шоколадът и ядките се добавят към яйчената смес. Добавят се белтъците и внимателно се разбъркват.
Тестото се излива в ринг за торта. Слага се във фурна, загрята на 180 градуса. След 10 минути се намалява на 160 градуса и се пече още 30 минути.
Приготвя се глазура, като шоколадът се разтопява на водна баня и с него се залива изстиналата торта.
Оставя се да се охлади и да престои 6 часа в хладилник. По желание направете украса от настърган шоколад и сервирайте с топка сладолед.