Плодова торта три шоколада

МарияМария
Новак
171492352
Плодова торта три шоколада
Снимка: Мария
1 / 3
23/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
225 мин.
Порции
12
"Нежна, мекичка и много вкусна плодова торта три шоколада - опитайте и ще ви стане любима"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 200 г с масло
  • ядки - 50 г смлени орехи, лешници и бадеми
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 80 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • кондензирано мляко - 500 мл
  • черен шоколад - 150 г
  • млечен шоколад - 150 г
  • бял шоколад - 150 г
  • желатин - 4 бр.
  • какао - 25 г
  • плодове - 200 г замразени или пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд смесваме сметаната и млякото. Разделяме ги на 3 части.

В чаша с малко прясно мляко разтваряме 1 пакет желатин. Прехвърляме една част в касерола, прибавяме 1/3 от захарта и какаото. Слагаме на котлона да се загрее почти до точка на кипване.

Дърпаме от огъня и прибавяме начупения черен шоколад и набъбналия желатин, разбъркваме докато се разтвори всичко и се получи хубава и хомогенна шоколадова смес.

Смиламе бисквитките на ситно. Смесваме ги със смлените ядки. Прехвърляме във формата за торта с махащи се стени, с диаметър 24 см.

Прибавяме разтопеното масло и разбъркваме, като след това разпределяме равномерно по дъното на съда, притискайки леко с ръка, за да се оформи блат.

Пъхаме в хладилника за кратко. След това излейте готовата смес върху замразения блат и оставете в хладилника да се стегне.

Вторият и третият пласт шоколад правим по начина, по който е направен първият шоколадов слой.

След всеки пласт слагаме в хладилника да стегне. Накрая добавяме пресните или вече размразени плодове, като ги заливаме с набъбналия желатин.

Плодовата торта се прави в дълбока форма с махащо се дъно. След като стегне я извадете.

Плодовата торта три шоколада е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: