Начин на приготвяне
В съд смесваме сметаната и млякото. Разделяме ги на 3 части.
В чаша с малко прясно мляко разтваряме 1 пакет желатин. Прехвърляме една част в касерола, прибавяме 1/3 от захарта и какаото. Слагаме на котлона да се загрее почти до точка на кипване.
Дърпаме от огъня и прибавяме начупения черен шоколад и набъбналия желатин, разбъркваме докато се разтвори всичко и се получи хубава и хомогенна шоколадова смес.
Смиламе бисквитките на ситно. Смесваме ги със смлените ядки. Прехвърляме във формата за торта с махащи се стени, с диаметър 24 см.
Прибавяме разтопеното масло и разбъркваме, като след това разпределяме равномерно по дъното на съда, притискайки леко с ръка, за да се оформи блат.
Пъхаме в хладилника за кратко. След това излейте готовата смес върху замразения блат и оставете в хладилника да се стегне.
Вторият и третият пласт шоколад правим по начина, по който е направен първият шоколадов слой.
След всеки пласт слагаме в хладилника да стегне. Накрая добавяме пресните или вече размразени плодове, като ги заливаме с набъбналия желатин.
Плодовата торта се прави в дълбока форма с махащо се дъно. След като стегне я извадете.
Плодовата торта три шоколада е готова.