Постна Майонеза
Posni majonez

Постна Майонеза

Annie StoitzevAnnie Stoitzev
Новак
5902k892
Постна Майонеза
Снимка: Lenka
1 / 2
17/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
"Рецепта за домашна постна майонеза без яйца, консерванти, която задължително трябва да си запишете!"

Необходими Продукти

  • соево брашно - 3 с.л.
  • вода - 15 с.л.
  • олио - 300 мл
  • лимонов сок - от 1 бр.
  • горчица - 1 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете соевото брашно в тенджера и прибавете вода, разбийте като пудинг.

Сложете на котлона и бъркайте непрекъснато, да не загори, докато не се сгъсти.

След като се сгъсти, оставете да се охлади настрани.

След като се охлади, прибавете олио и бъркайте с миксера.

После добавете лимоновия сок, солта и горчицата към домашната майонеза.

Оставете в хладилника да се стегне и сервирайте постна майонеза, както бихте поднесли класическа майонеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: