Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Миш-маш по сръбски на фурна

Миш-маш по сръбски на фурна

VecaVeca
Мастър Шеф
296632k314
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Миш-маш по сръбски на фурна
Снимка: Veca
1 / 2
30/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Едно предложение за вкусно и лесно ястие за всеки ден"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • олио - на око
  • печени чушки - 6 бр.
  • домати - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • краве масло - 150 г
  • брашно - 100 г
  • сирене - 250 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сипете олио, загрейте го, прибавете ситно нарязания лук и го запържете.

Обелете чушката и я почистете от семките, нарежете я и я прибавете към лука.

Измийте доматите, обелете ги, нарежете ги и ги сипете в тигана. Запържете за кратко.

Отделно в загрято масло запържете брашното, прибавете сиренето, разбъркайте, подправете със сол и пипер на вкус и смесете със запържените зеленчуци. Разбъркайте вкусния миш-маш и прехвърлете в огнеупорна тава.

В средата направете дупчица и в нея чукнете яйцето.

Печете в добре загрята на 180 °C фурна 20 минути.

Съвет: Може да направите и повече дупчици и да сложите още яйца. Вкусът на този миш-маш на фурна е страхотен.

Опитайте, да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: