Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Домашни малки щруделчета

Домашни малки щруделчета

VecaVeca
Мастър Шеф
296812k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашни малки щруделчета
Снимка: Veca
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Страхотна новина за страстните любители на щруделите - с тази рецепта те никога повече няма да опитат купешки!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 300 г
  • маргарин - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • заквасена сметана - 100 г
  • За пълнене
  • конфитюр - според нуждите
  • За навиване
  • пудра захар - според нуждите
  • ванилова захар - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото:

Изсипете брашното в по-дълбок съд, добавете разтопения маргарин със стайна температура, разбъркайте бакпулвера, заквасената сметана и замесете тестото.

Разстелете тестото върху набрашнена работна повърхност и го разточете в правоъгълна форма с точилка.

Нарежете на 3 ленти и сложете конфитюр на всяка лента по дължина. Съединете краищата, като леко натискате, така че тестото да полепне.

Обърнете го от другата страна и нарежете на малки щрудели с желаната дължина.

Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене, и печете в добре загрята фурна на 170 °C за 15 минути, като внимавате да не изгорят, за да запазите приятен блед цвят.

Извадете готовите домашни малки щруделчета от фурната и горещи ги оваляйте в смес от пудра захар и ванилова захар, след което сервирайте.

Те са по-вкусни и меки, когато се оставят за един ден.

Приятно хапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: