Начин на приготвяне
Разтворете маята в леко топла вода заедно със захарта.
Пресейте брашното в голяма купа, добавете солта и направете кладенче в средата.
Сипете в него маята, киселото мляко, олиото и яйцето.
Замесете еластично тесто и го разделете на 10 равни части - оформете ги на топчета.
Натрошете сиренето.
Разтопете маслото и маста и ги изсипете в две тави.
Оваляйте топчетата тесто в мазнината и ги разстелете в тава в кръгла форма.
Сложете в средата от натрошеното сирене и прегънете краищата на тестото, така че да се оформи пликче.
Оставете малките питки да втасат за около 30 минути и ги сложете да се печат на 180°C до готовност.
Поднесете ги заедно с любимите ястия.
Малките домашни хлебчета са много вкусни.