Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Вити домашни щруделчета

Вити домашни щруделчета

Вити домашни щруделчета
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
09/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Вити домашни щруделчета - нещо сладичко за всеки празник и за всеки обикновено ден, в който искате да видите усмивка на лицата на близките си"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • ябълки - 4 бр. средни
  • тиква - 500 г
  • орехи - 100 г ядки
  • захар - 200 г
  • канела - 1 ч.л.
  • масло - 70 г
  • олио - 3 с.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • пудра захар - за поръсване
  • захарен сироп - 200 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълките и тиквата и ги настържете поотделно с помощта на ренде.

Задушете тиквата с маслото и захарта до омекване.

Прибавете и ябълките. Разбъркайте и гответе още 3-4 минути. Свалете съда от огъня.

Добавете ситно нарязаните орехови ядки, настърганата лимонова кора и канелата.

Охладете плънката.

Разделете корите две по две.

Сложете по дължина на корите от плънката - от край до край.

Навийте на руло, а след това завийте на охлювче.

Наредете ги щруделчета в намазнена тава.

Изпечете в загрята фурна до розов загар.

Охладете.

Поръсете ги с топъл захарен сироп, направен по ваше желание и вкус /може 1:1 съотношение на захар и вода/.

Преди поднасяне поръсете витите домашни щруделчета с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: