Начин на приготвяне
В касеролка сложете млякото, захарта и гриса. Изчакайте да заври и сгъсти до гъст крем. Махнете от котлона.
Добавете кравето масло, ванилията и разбъркайте. Чукнете яйцата едно по едно и бъркайте до пълното усвояване.
Вземете две кори, ръснете с олио. Разпределете част от крема по дължината и поръсете плътно до него с ябълки, които предварително сте настъргали.
Навийте на руло. Поставете в тава, застлана с хартия за печене.
Постъпете по същия начин и с останалите продукти до изчерпване на количествата.
Намажете щруделите с олио и нарежете на парчета.
Печете щруделчетата с грис и ябълки в загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Извадете щрудела с грис и оставете да изстине.
Поръсете с пудра захар.