Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Козе Тирокафтери

Козе Тирокафтери

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Козе Тирокафтери
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Различна и с много интерес вкус - на вашето внимание представяме тази вкусна разядка Козе Тирокафтери"

Необходими Продукти

  • козя извара - 400 г кремообразна
  • козе сирене - 300 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • зехтин - 1/2 ч.ч. Pomace
  • червени чушки - 4 бр. сурови
  • чесън - 5 бр. скилидки
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват много добре и се подсушават.

Изпичат се в предварително загрята фурна на 250°C за 10 мин от всяка страна, след което се слагат в тенджера с капак, за да се задушат.

Обелват се и се почистват от семките и дръжките.

Нарязват се на едро. Не трябва да се използват чушки от консерва.

Чесънът се обелва и нарязва на едро. Изсипва се в чопър и се залива със зехтина и се пасират.

Прибавя се половината от изварата, половината от чушките и киселото мляко.

Пасира се, след което се прибавя другата половина от изварата и чушките. Сместа се посолява се и се прибавя червеният пипер.

Пасира се и апетитното Тирокафтери се изсипва в купа.

Сиренето се натрошава на ситно в сместа.

Разбърква се гръцката разядка много добре.

Оставя се Тирокафтери в хладилник за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: