Начин на приготвяне
Чушките се измиват много добре и се подсушават.
Изпичат се в предварително загрята фурна на 250°C за 10 мин от всяка страна, след което се слагат в тенджера с капак, за да се задушат.
Обелват се и се почистват от семките и дръжките.
Нарязват се на едро. Не трябва да се използват чушки от консерва.
Чесънът се обелва и нарязва на едро. Изсипва се в чопър и се залива със зехтина и се пасират.
Прибавя се половината от изварата, половината от чушките и киселото мляко.
Пасира се, след което се прибавя другата половина от изварата и чушките. Сместа се посолява се и се прибавя червеният пипер.
Пасира се и апетитното Тирокафтери се изсипва в купа.
Сиренето се натрошава на ситно в сместа.
Разбърква се гръцката разядка много добре.
Оставя се Тирокафтери в хладилник за 30 мин.