Сладкиш с череши и какао
Kolač sa trešnjama i kakaom

Сладкиш с череши и какао

Сладкиш с череши и какао
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
20/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"Само от снимките не може да разберете колко е вкусен този сладкиш, затова го пригответе още сега"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 50 мл гореща
  • олио - 5 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • какао - 1 с.л. тъмно
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - около 300 г
  • крем
  • масло - 30 г
  • тъмен шоколад - 50 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • череши - 1 ч.ч. пресни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбивате яйцата със захарта и ванилията.

Добавете гореща вода, олио и пресято брашно с бакпулвера.

Разбърква се кексова смес. Сипете по голямата част от тестото в тава 30 на 20 см върху хартия за печене.

В останалата 1.3 добавете тъмно какако и с лъжица оформете точки върху тестото.

Наредете отгоре почистени от костилки череши и с нож леко минете на зиг-зак.

Печете шарения сладкиш в загрята фурна 180°C до суха клечка.

Извадете върху решетка да се охлади, като обърнете черешовия сладкиш и го оставете така.

Разтопете маслото, добавете начупен шоколад и бъркайте, докато се разтопи.

Сипете пудра захар, разбъркайте и накрая добавете заквасена сметана в охладения шоколад.

Разбърках с вилица шоколадовия крем за торти, не с миксер.

Сладкиша нарежете на 8 -10 квадрата и всеки се декорира с крем с помощта на пош с накрайник.

Поръсете филиран бял шоколад и за разкош по една черешка!

Охладете, да стегне кремът, и хапнете в неделния ден!

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: