Тиквен сладкиш с какао

Тиквен сладкиш с какао
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Малко есенни вкусове за следобедното кафенце"

Необходими Продукти

  • тиква - 160 г
  • брашно - 150 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • растително масло - 3 с.л.
  • какао на прах - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и настържете тиквата на ситно ренде.

В купа смесете яйцата и захарта.

Разбийте до пухкава маса.

Добавете маслото и тиквата. Разбъркайте.

В отделна купа смесете брашното, бакпулвера и какаото.

Изсипете към основната маса и разбъркайте до хомогенност.

Намажете формата с масло. Разпределете тестото.

Изпечете на 180 °C за 20-25 минути.

Проверете готовността на сладкиша с тиква с дървена клечка.

Готовият тиквен сладкиш с какао охладете, поръсете с пудра захар и нарежете преди поднасяне.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: