Начин на приготвяне
С миксер разбивате яйцата със захарта и ванилията.
Добавете гореща вода, олио и пресято брашно с бакпулвера.
Разбърква се кексова смес. Сипете по голямата част от тестото в тава 30 на 20 см върху хартия за печене.
В останалата 1.3 добавете тъмно какако и с лъжица оформете точки върху тестото.
Наредете отгоре почистени от костилки череши и с нож леко минете на зиг-зак.
Печете шарения сладкиш в загрята фурна 180°C до суха клечка.
Извадете върху решетка да се охлади, като обърнете черешовия сладкиш и го оставете така.
Разтопете маслото, добавете начупен шоколад и бъркайте, докато се разтопи.
Сипете пудра захар, разбъркайте и накрая добавете заквасена сметана в охладения шоколад.
Разбърках с вилица шоколадовия крем за торти, не с миксер.
Сладкиша нарежете на 8 -10 квадрата и всеки се декорира с крем с помощта на пош с накрайник.
Поръсете филиран бял шоколад и за разкош по една черешка!
Охладете, да стегне кремът, и хапнете в неделния ден!
Да ви е вкусно!
Коментари