Начин на приготвяне
Краставиците се измиват и обелват. Нарязват се на много ситни кубчета и се слагат в дълбока купа.
Копърът се измива и почиства от дръжките. Нарязва се на много ситно и се прибавя към краставиците.
Чесънът се обелва и нарязва на едро. Слага се в хаванче, прибавя се 1 ч.л. сол. Счуква се на каша. Прибавя се малко зехтин в хаванчето и се разбърква много добре.
Кашата от чесън се прибавя към краставиците и копъра.
Лимоновият сок се разбърква със зехтина и се изсипва в купата с краставиците.
Зеленчуците се разбъркват много добре.
Изсипва се киселото мляко.
Разбърква се много добре вкусната млечна салата до получаване на хомогенна смес.
Оставя се козето Дзадзики за 30 мин в хладилник.