Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на дзадзикито. Обелете краставицата и я настържете. Изстискайте водата и смесете краставицата с киселото мляко, чесъна, зехтина и ментата. Овкусете със сол, покрийте и оставете да се охлади.
Нарежете патладжана и тиквичките, изплакнете ги и ги подсушете. Нарежете ги надълго на тънки резенчета и ги оваляйте в брашно.
В голям тиган загрявате зехтина и добавяте колкото се може повече резенчета, но да бъдат един пласт. Запържете за 1-2 минути, след което ги обърнете и ги изпържете от другата страна. Изваждайте ги върху хартия и ги запазете топли, докато изпържите всичките тиквички и патладжани.
Поднесете ги веднага заедно с дзадзикито, гарнирайте с листа мента.