Начин на приготвяне
Разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото. Махнете и оставете в страни да изстине.
Разделете жълтъците със захарта и белтъците със солта в две купи. Разбийте с миксера. Жълтъци до пухкав бял крем и белтъци до меки връхчета.
Настържете кората от портокал. Добавете я в жълтъците заедно с бейлиса. Съединете смесите.
Първо, разбъркайте жълтъците с шоколада, а след това добавяйте на малки количества белтъците. Разбъркайте със силиконова шпатула и леки въртеливи движения.
Напълнете кухненски пош с накрайник с пухкавия шоколадов мус. Шприцовайте в подходящи чаши и оставете в хладилника за няколко часа.
Извадете и преди да сервирате, поръсете белгийския шоколадов мус с малко настъргана портокалова кора.