Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Таратор»Пасиран таратор с каперси

Пасиран таратор с каперси

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Пасиран таратор с каперси5 / 5
22/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"И нашият гурме таратор е готов. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • краставици - 2 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • кисело мляко - 250 г
  • каперски - 1 с.л. мариновани
  • копър - 20 г
  • магданоз - 15 г
  • сол
  • люти чушки - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме 2 краставици.

Разрязваме на половина и с малка лъжичка премахваме семките. Нарязваме на едри парчета.

В блендер слагаме парчетата краставица, 2 стръка зелен лук, 1 скилидка чесън, 2 с.л. зехтин, 250 г кисело мляко, 1 с.л. мариновани каперси, 20 г копър, 15 г магданоз и сол.

Пасираме всички продукти до получаване на еднородна смес.

Сипваме в чаши, отгоре поръсваме със ситно нарязани зелен лук, краставица, люта чушка и зехтин.

Поставяме чашите с готовия таратор в лед.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Рецептата е от Toast to Feast.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: