Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Задушено телешко с тиквички

Задушено телешко с тиквички

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451452k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Задушено телешко с тиквички
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Идеален обяд за цялото семейство - веднага опитайте тази рецепта!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 4 глави
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 4 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо начукайте с чукче за месо и нарежете на малки парчета. Обелете моркова и го нарежете на ситни кубчета и го сложете да се свари.

В дълбока тенджера сипете малко зехтин. Обелете лука, нарежете го на ситни кубчета и го сложете в тенджерата с малко сол.

Задушавайте на средна степен на котлона, като от време на време разбърквате.

Когато лукът омекне, сипете телешкото месо и го оставете да се задушава. След няколко минути сложете и моркова да се задушава с останалите съставки.

Обелете домата, нарежете го на ситно и го прибавете в тенджерата. След около десетина минути задушаване прибавете и настърганата тиквичка.

Задушавайте телешкото още десетина минути, подправете на вкус и сервирайте в чиния.

Задушеното телешко с тиквички е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: