Начин на приготвяне
Телешкото месо начукайте с чукче за месо и нарежете на малки парчета. Обелете моркова и го нарежете на ситни кубчета и го сложете да се свари.
В дълбока тенджера сипете малко зехтин. Обелете лука, нарежете го на ситни кубчета и го сложете в тенджерата с малко сол.
Задушавайте на средна степен на котлона, като от време на време разбърквате.
Когато лукът омекне, сипете телешкото месо и го оставете да се задушава. След няколко минути сложете и моркова да се задушава с останалите съставки.
Обелете домата, нарежете го на ситно и го прибавете в тенджерата. След около десетина минути задушаване прибавете и настърганата тиквичка.
Задушавайте телешкото още десетина минути, подправете на вкус и сервирайте в чиния.
Задушеното телешко с тиквички е готово.