Младо телешко задушено

редакция:
Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2722k5604
Младо телешко задушено
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Ще сънувате този гювеч с младо телешко задушено, ако не си го сготвите"

Необходими Продукти

  • телешки врат - 1 кг от младо говедо
  • моркови - 4 бр.
  • картофи - 800 г
  • лук - 2 глави кромит жълт
  • чесън - 4 скилидки
  • розмарин - 2 стръка
  • дафинов лист - 3 бр. свеж
  • мащерка - 1 стрък
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1/2 с.л.
  • пипер меланж - 1 щипка
  • черен пипер - 10 зърна
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 3 с.л.
  • вода - 1 ч.ч топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре, подсушете с кухненска хартия и нарежете телешкия врат на порции с приблизително еднаква големина. После ги посолете с хималайска сол и поръсете с пипер меланж.

В тиган с незалепващо покритие загрейте олиото и запържете месото хубаво и от двете страни.

След като го запечатате, го прехвърлете в голям гювеч.

Обелете и нарежете морковите, лука и картофите на едро.

Добавете ги в гювеча заедно със скилидките чесън. След това добавете подправките - свежите стръкове розмарин, мащерка и дафиновите листа.

После червения пипер, солта, зърната черен пипер и маслото.

Разбъркайте всичко много добре. Залейте с горещата вода, която леко покрива съставките и сложете капака на гювеча.

Сложете гювеча с телешко в студена фурна и включете на 160 °C.

Времето за сготвяне зависи от самото месо, при мен отне около 2 часа и 30 минути, като последните 10 от тях бях махнала капака на телешкото задушено.

Поднесете младо телешко задушено горещо и по желание поръсете с пресен магданоз.

Вижте още кои са подправките за телешко задушено и разберете как да си приготвите телешко с грах или любимото телешко варено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: