Начин на приготвяне
Измийте добре, подсушете с кухненска хартия и нарежете телешкия врат на порции с приблизително еднаква големина. После ги посолете с хималайска сол и поръсете с пипер меланж.
В тиган с незалепващо покритие загрейте олиото и запържете месото хубаво и от двете страни.
След като го запечатате, го прехвърлете в голям гювеч.
Обелете и нарежете морковите, лука и картофите на едро.
Добавете ги в гювеча заедно със скилидките чесън. След това добавете подправките - свежите стръкове розмарин, мащерка и дафиновите листа.
После червения пипер, солта, зърната черен пипер и маслото.
Разбъркайте всичко много добре. Залейте с горещата вода, която леко покрива съставките и сложете капака на гювеча.
Сложете гювеча с телешко в студена фурна и включете на 160 °C.
Времето за сготвяне зависи от самото месо, при мен отне около 2 часа и 30 минути, като последните 10 от тях бях махнала капака на телешкото задушено.
Поднесете младо телешко задушено горещо и по желание поръсете с пресен магданоз.
Вижте още кои са подправките за телешко задушено и разберете как да си приготвите телешко с грах или любимото телешко варено.