Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печени ябълки»Печени ябълки с ликьорено вино

Печени ябълки с ликьорено вино

silvana nedevasilvana nedeva
Новак
156131
Печени ябълки с ликьорено вино
Снимка: silvana nedeva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Каквото и да кажем за тези ябълки ще е малко, затова просто ви оставяме да ги приготвите и опитате"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр. едри
  • стафиди - 20 г, различни видове
  • орехи - 20 г (накълцани на едро)
  • вино - 70 мл, тип ликьор
  • прясно мляко - 300 мл
  • крем ванилия - 3 с.л равни на прах (по избор марката)
  • сладкарска сметана - 150 г за разбиване
  • захар - 1 с.л. за крема
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите ябълки издълбаваме със специален уред за премахване на семките. Нареждаме в тава за печене, издълбаните дупки напълваме със стафидите и орехите.

Върху тях наливаме виното.

В тавата наливаме 1 см вода.

Печем ябълките във фурна до готовност.

След като изстинат се заливат с крем ванилия, сварен с прясното мляко и захарта (по-рядък).

След като изстине кремът, отгоре шприцоваме разбитата сметана, може да поръсим с канела.

Забележка: Не съм добавила захар никъде, освен в ваниловия крем, защото и виното е сладко, и в ябълките и сладкарската течна сметана има захар.

Ако прецените, че сладкото е малко, може да добавите повече.

Печените ябълки с ликьорено вино са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: